Bundlesells | blog bundle melaysia,barang bundle vintage,rare,levis 501 bundle,ray ban usa

Search This Blog

Loading...

Cara repair jeans

Lama aku tak update blog ni . La ni banyak promote barang kat facebook ja..senang sikit . Hari ni meh kita belajar cara nk potong kaki jeans kita kasi nampak macam asal .Video ni ada tiga part , cara pertama jahit biasa , jahit karipap , dan last jahit potong sambung . Selamat belajar . Kredit to owner video .




Read more

Vintage Ray ban leather - pink rose lense - size 58 | SOLD


Vintage Ray ban leather - pink rose lense - size 58 
Made in usa , cop BL di frame dengan lense
Harga : RM400
Read more

Vintage Military Pilot Watch Book

Read more

Mengapa pilih barang yang lama ,vintage,rare ?

Mengapa pilih yang lama ? Kerana yang lama ada sentimentel velue yang tersendiri, penuh dengan sejarah dan kehidupannya yang mashur,gah dengan nama dan kedudukannya , personaliti yang asli menjadikannya model sepanjang zaman .Harga pengalamannya
tidak mungkin dibayar dengan wang ringgit , jika dibandingkan dengan pengalam yang dilalui ,walaupun kecil tapi cukup memberi seribu satu kesan pada yang empunya menghadapinya.
Jadi kita yang terkedepan harus mengkaji sejarah yang ditinggallkan menjadi episod – episod lama sebagai rujukan dimasa kini . Barulah jiwa kita akan mula menghargai sedikit demi sedikit apa yang terselindung disebalik “yang lama “ .
Zahirnya mungkin suatu yang tak kena dengan zaman  , tapi disitulah tersimpan kenangan pahit,gembira,suka duka yang menagih satu pengorbanan untuk generasi akan datang .


Read more

vintage chronostop sibel stop 1950




Vintage chronostop sibel . Jam ni diproduksikan pada tahun 50-an , menggunakan manual movtment . Fungsi chronostopnya sama seperti stopwatch untuk mengukur masa bagi satu jarak tertentu  , dan bezanya dengan chronograph , ianya perlu menghintung minit secara sendiri , tidak seperti chronograph kerana ia memiliki sub dial yang memaparkan minit .

Kompenenya boleh diceraikan  , menjadikannya ia model yang lain daripada jam2 yang biasa kita lihat . Harga pasaran bagi jam ni pula lebih kurang seperti chronograph sebelum ni , dalam lingkungan 300 usd , bergantung pada jamnya .

 Jika ada yang berkenan jam seperti ni , pada aku ada seutas lagi , tapi fungsi chronostopnya telah dibuang , mungkin kerana mengalami kerosakan . Tapi jam still jalan elok  . Harga boleh dirunding  , sampai nego . Aku pun nak bagi kawan2 merasa pakai jugak..:D

Dan kalau korang nk tau , jam jenis ni mengahasilkan bunyi detik yang kuat  , bisa membuatkan korang payah lelap nk tidur , kalau pakai jam time tidur la .Tapi yang pasti rare !
Read more

Vintage chronographe suisse 1940/60


 

Vintage chronographe suisse , menurut research aku di google , jam ni di keluarkan antara tahun 1940/60 . Model jam chronograph sangat payah dijumpai , dan harganya boleh tahan ,. Lihat saja movmentnya , kita dapat tahu betapa seni dan halusnya untuk menghasilkannya . Fungsi chronograph yang terdapat pada jam adalah untuk mengukur ketepatan masa dalam jarak yang tertentu , contoh set orang lumba lari , sama saja fungsinya seperti stopwatch .


Harga jam jenis ni bergantung kepada keaslian yang masih ada pada jam , ketepatan masa chrononya , Makin cun aspek tu , makin tinggi la harganya . Macam yang aku dapat ni , semua berfungsi  , cuma perlu diservis . Kalau ada member2 yang berminat taste macam ni , aku leh dapatkan , harganya tidak kurang dari RM 1000 dan keatas (boleh runding ) , bergantung pada jam , makin cun dan sharp , makin tinggi harganya , maklumla , barang payah dapat ...tapi yang pasti rare !
Read more